15 procent w rok – kolejna struktura Wealth Solutions zakończona zyskiem

Kwiecień 1, 2010
  1. Speedway I to kolejny produkt strukturyzowany Wealth Solutions, który przyniósł wysoką stopę zwrotu. W ciągu zaledwie 12 miesięcy inwestorzy zainkasowali 15 procent zysku wolnego od podatku Belki.

– Według portalu Structus.pl zakończony kilka miesięcy temu Sprint III okazał się najbardziej zyskownym produktem strukturyzowanym 2009 roku. Speedway I to nasz kolejny sukces. Co więcej, wszystko wskazuje na to, że pod koniec kwietnia 15-procentowym zyskiem zakończy się również Speedway II. Wyraźnie widać, że nasze produkty wyróżniają się na polskim rynku jeśli chodzi o najważniejszy dla każdego inwestora parametr, czyli stopę zwrotu – mówi Michał Kowalski, Dyrektor ds. Produktów Inwestycyjnych w Wealth Solutions.

W produktach z serii Sprint oraz Speedway, a ostatnio także w propozycji Mocne Surowce, zastosowana została bardzo prosta i skuteczna strategia. Inwestorzy mogą liczyć na zysk wówczas, gdy w momencie zakończenia inwestycji wszystkie aktywa na których opiera się produkt (np. wybrane akcje lub surowce) będą na poziomie przynajmniej takim jak na początku. Instrumenty finansowe, które zostaną wybrane do portfela, nie muszą więc silnie wzrosnąć, by inwestor osiągnął wysoki zysk – wystarczy by nie spadły.

Wealth Solutions jest jednym z najbardziej aktywnych podmiotów na polskim rynku produktów strukturyzowanych. Według danych pochodzących z ostatniego raportu rynkowego Structus.pl, pod względem liczby propozycji inwestycyjnych wprowadzonych na rynek, firma zajęła w ubiegłym roku czwartą pozycję. Ofertę Wealth Solutions uzupełniają inwestycje alternatywne (nieruchomości gruntowe, wino, whisky oraz dzieła sztuki), a także kredyty hipoteczne i firmowe.