Wealth Solutions planuje debiut na NewConnect

Kwiecień 24, 2008
  1. Wealth Solutions – spółka zajmująca się kreacją i dystrybucją produktów inwestycyjnych, planuje debiut na rynku NewConnect we wrześniu lub październiku 2008 roku. Spółka planuje pozyskanie z rynku ok. 5 mln zł. Środki te zostaną przeznaczone na inwestycje w narzędzia wspierające sprzedaż oraz na wdrożenie nowych kategorii produktów finansowych.

– Wealth Solutions to instytucja finansowa wyspecjalizowana w tworzeniu i dystrybucji lokat strukturyzowanych – jednego z najbardziej dynamicznie rosnących segmentów rynku finansowego. Jako pierwsi w Polsce rozpoczęliśmy dystrybucję tych produktów przez Internet. Upowszechniamy również najwyższe standardy prezentowania informacji o ofercie i propagujemy przejrzystość produktów. Miejscem dla takich firm jak nasza jest z pewnością NewConnect – system obrotu skupiający najbardziej innowacyjne przedsiębiorstwa – mówi Maciej Kossowski, Prezes Wealth Solutions Sp. z o.o.

– Wealth Solutions nie planuje rozbudowy własnej sieci dystrybucji w postaci oddziałów. Naszym celem jest maksymalna redukcja kosztów tak, by oferowane przez nas produkty finansowe mogły mieć najlepsze parametry na rynku. Środki pozyskane z emisji chcemy więc zainwestować w technologie i oprogramowanie wspierające i automatyzujące proces dystrybucji. Nowe narzędzia znajdą zastosowanie także przy oferowaniu produktów inwestycyjnych innych kategorii niż lokaty strukturyzowane – dodaje Maciej Kossowski.

Przeprowadzeniem debiutu – jako autoryzowany doradca – zajmie się Kancelaria Ruciński i Wspólnicy. Kancelaria będzie także doradzać w procesie przekształcenia Wealth Solutions w spółkę akcyjną.

Wealth Solutions działa od lipca 2007 roku. W tym czasie firma wprowadziła na rynek 9 lokat strukturyzowanych w ramach których klienci zainwestowali 35 mln zł. Aktualnie w ofercie Wealth Solutions znajdują się dwa produkty – 4-letnia lokata Hat-trick III oraz 2-letnia lokata Sprint.

więcej informacji: pr@wealth.pl