Wealth Solutions – lokaty strukturyzowane szyte na miarę

Kwiecień 23, 2008
  1. Lokaty strukturyzowane konstruowane na indywidualne zamówienie to nowa propozycja Wealth Solutions. Usługa dostępna jest przy minimalnych aktywach na poziomie 3 mln zł. W przypadku wybranych strategii inwestycyjnych kwota ta może zostać obniżona.

Inwestorzy dysponujący znaczącym kapitałem mają z reguły bardziej wyrafinowane potrzeby i skłonność do podejmowania większego ryzyka w zamian za potencjalnie wyższą stopę zwrotu. W przypadku produktów „szytych na miarę” możemy spełnić ich wymagania. Współpracując z największymi bankami inwestycyjnymi na świecie jesteśmy w stanie dostarczyć klientom praktycznie dowolne klasy aktywów – akcje, surowce, fundusze inwestycyjne, fundusze hedge,  obligacje, waluty czy nieruchomości – mówi Michał Kowalski, Wiceprezes i Dyrektor ds. Produktów Inwestycyjnych w Wealth Solutions.

Wszelkie parametry produktu finansowego (m.in. poziom gwarancji kapitału, okres trwania itp.) ustalane są we współpracy z zainteresowanym inwestorem. Od klienta zależy także forma prawna w jakiej produkt zostanie ostatecznie dostarczony (np. polisa ubezpieczeniowa dająca możliwość uniknięcia podatku od zysków kapitałowych). Dedykowane produkty inwestycyjne dostępne są zarówno dla inwestorów indywidualnych, jak i instytucjonalnych.

Wealth Solutions specjalizuje się w kreacji i dystrybucji produktów inwestycyjnych. Oferta firmy dostępna jest online na stronie www.wealth.pl oraz u wybranych doradców finansowych.

więcej informacji: pr@wealth.pl