Akademia Koniaku to kurs wiedzy o tym trunku połączony z degustacją. W jego trakcie słuchacze mogą się dowiedzieć nie tylko jak powstał ten niezwykły napój, czy jak obecnie przebiega jego produkcja, ale również skosztować wyjątkowych i niedostępnych na polskim rynku koniaków. Wszelkie informacje są podawane w przystępny sposób i ciekawej formie. To świetna propozycja dla osób, które interesują się światem alkoholi i dobrej kuchni oraz sprawdzony przepis na miły wieczór.
Akademia Koniaku
Akademia Koniaku to kurs wiedzy o tym trunku połączony z degustacją. W jego trakcie słuchacze mogą się dowiedzieć nie tylko jak powstał ten niezwykły napój, czy jak obecnie przebiega jego produkcja, ale również skosztować wyjątkowych i niedostępnych na polskim rynku koniaków.
-
O Akademii
-
O Akademii
-
-
Zakres kursu
-
Zakres Kursu
Czym jest koniak?
Produkcja – długa droga od winogrona do kieliszka
Rodzaje koniaku
Cognac AOC
Historia – od brandwijn po ikonę luksusu
Dom koniakowy – co to takiego?
Jak kolekcjonuje się koniak?
Degustacja
-
Każdy uczestnik otrzymuje dyplom poświadczający ukończenie kursu oraz prezent niespodziankę.
Program Akademii Koniaku został przygotowany we współpracy z Edwardem Batesem, Ekspertem Bureau National Interprofessionnel du Cognac oraz Bureau National Interprofessionnel de l’Armagnac.
-
Prelegent
-
Prelegent
Paweł Morozowicz
sommelier certyfikowany przez prestiżową organizację WSET (Wine and Spirit Education Trust), ekspert w zakresie tworzenia prywatnych piwnic oraz kolekcji alkoholi. Od lat prowadzi specjalistyczne szkolenia i kursy wiedzy o winie, koniaku i whisky. Jest również felietonistą Gazety Giełdy Parkiet oraz Forbes.pl.
-
Zapisy
-
-
Zobacz również
-