- Dom koniakowy: Bache-Gabrielsen
- Koniak Grande Champagne
- Trunek z przełomu XVIII i XIX w.
- Koniak sprzed filoksery*
- Najstarszy destylat: 1790 r.
- Rok butelkowania: 2015
- Liczba dekanterów: 150
18 września 2015 r. dom koniakowy Bache-Gabrielsen wraz z firmą Wealth Solutions wprowadził na rynek limitowaną edycję koniaku Le Sein de Dieu. Trunek ten powstał przy użyciu destylatów wyprodukowanych na przełomie XVIII i XIX w. i pochodzących z paradis (skarbca) Thomasa Bache-Gabrielsena, założyciela domu koniakowego Bache-Gabrielsen. Koniak w całości powstał przed inwazją filoksery na europejskie winnice, a najstarszy jego składnik wydestylowano w 1790 roku, czyli 225 lat temu.
Do sprzedaży trafiło zaledwie 150 dekanterów. Le Sein de Dieu to koniak, który nie mógłby powstać w obecnych czasach. Filoksera miała bowiem ogromny wpływ na finalny kształt i jakość trunku. Misji połączenia tak starych i wyjątkowych destylatów podjął się Jean-Philippe Bergier, Cellar Master domu koniakowego Bache-Gabrielsen.
Każdy dekanter Le Sein de Dieu jest numerowany i wyposażony w drewnianą skrzynkę, wykonaną specjalnie na potrzeby tej edycji. Towarzyszy mu również książka autorstwa Martine Nouet, pisarki oraz koneserki whisky i koniaku. Publikacja zawiera informacje o tym projekcie, o historii koniaku, domu koniakowym Bache-Gabrielsen oraz notę degustacyjną autorki. Światowa premiera Le Sein de Dieu odbyła się w Pałacu Prymasowskim w Warszawie.
*Filoksera to gatunek amerykańskiej mszycy, która ok. 1860 r. została przywieziona do Europy i zaczęła niszczyć tutejsze uprawy winorośli.